Sunday, April 16, 2017

homestay 4 bilik, kuah

salah satu homestay yang banyak menjadi pilihan para pelangcong kami ialah homestay 4 bilik ini. terletak di lokasi yang strategik iaitu  kawasan peruhaman hadapan Idaman Suri, tempat shoping pinggang magkuk terkenal di Pulau Langkawi. tak jauh dari jeti. kira-kira mengambil masa hanya 10minit sahaja dari Jeti Kuah. jadi selepas sampai je di Jeti boleh terus ke homestay untuk berehat dulu seketika. rumah yang bersih, kemas dan selesa memberi ruang untuk anda semua beristirehat setelah penat melalui perjalanan untuk ke sini. bagi yang menginap di homestay ni amat dekat untuk ke Kompleks Haji Ismail Group, salah satu tempat shopping yang ada di Pulau Langkawi ni..





kawasan hadapan homestay ini mempunyai ruang parking kereta yang sesuai untuk 2 buah kereta. kereta yang disewa / bawa kereta sendiri boleh parking di hadapan pintu masuk rumah terus. tanpa perlu lagi parking jauh dari homestay. selamat untuk meninggalkan kereta.




masuk pula dalam rumah kita dapat lihat ruang tamunya yang amat luas. ruang tamu dilengkapi tv dan sofa untuk berehat sambil menonton tv. untuk yang datang dalam kumpulan yang ramai sesuai sangat berehat kat ruang tamu yang luas ni.



bilik pertama ni mempunyai 1 katil queen dan 1 katil single. boleh memuatkan 3 orang dewasa. bilik ini dilengkapi penghawa dingin / aircond. suasana bilik yang kemas dan bersih amat selesa untuk tidur atau berehat.


bilik yang ke dua pun dilengkapi dengan 1 katil queen dan 1 katil single. cuma beza bilik yang ke dua ni lebih kecik sedikit dari bilik yang pertaman tetapi masih sesuai lagi untuk 3 orang tidur dalam bilik ni. bilik pun kemas dan selesa lengkap dengan penyaman udara /aircond.  selimut disediakan.


seterusnya bilik yang ke 3 ni mempunyai 1 katil queen dan 1 tilam bujang extra. nampak ringkas tetapi kemas dan selesa. lengkap dengan penyaman udara / aircond. bilik ni juga boleh memuat kan 3 orang. 


yang ke 4 ni bilik tidur yang terakhir. mempunya1 2 katil 2 tingkat  / double decker. 1 katil queen kat bawah dan single kat atas, 1 lagi katil single kat bawah dan single kat atas. bilik ni boleh memuatkan seramai 5 orang. bilik ni pun mempunyai penghawa dingin / aircond untuk memastikan keselesaan semasa tidur.

seperti kebanyakan homestay-homestay lain, homestay ni juga mempunyai 2 bilik air dan 1 dapur untuk memasak.. alatan asas untuk memasak juga disediakan. cuma perlu cari bahang untuk memasak sahaja. 

dengan ciri-ciri yang memenuhi keperluan semasa bercuti ni. memang tak hairan lah homestay ni selalu mempunyai tempahan. jadi anda semua yang bercadang untuk  datang ke Pulau Langkawi ni jangan lepaskan peluang untuk menginap di Homestay ni.  


untuk pertanyaan mengenai kekosongan tarikh dan harga homestay, anda boleh whatsapp terus http://langkawihomestay.wasap.my 

sms / whatsapp / telegram
016-9454669 - FAUZI
016-9454669 - FAUZI
016-9454669 - FAUZI






No comments:

Post a Comment

kedai makan malam di langkawi

Assalamualaikum... hai semua... lame tak bersua... harini rasa nak berkongsi 2 tempat makan yang agak best di Pulau Langkawi pada waktu mal...