Thursday, May 18, 2017

hotel di langkawi

memandangkan ramai yang tanya kami pasal nak booking hotel di langkawi ni, harini kite kongsi sikit pasal hotel kat pulau langkawi. yelahkan, kalau datang ke langkawi dalam kumpulan yang kecil tak sesuai pulak nak tempah 1 homestay kan.. sebenarnya kt pulau langkawi ni banyk pilihan hotel. ikut  kesesuaian masing-masing nak pilih hotel mana.ada yang nak hotel di pekan kuah, ada yang nak hotel di cenang, ada yang nak hotel bajet, ada yang nak hotel mewah. macam-macam ada. kebanyakan hotel ni terletak di 2 lokasi utama iaitu pekan kuah dan pantai cenang. ok jom kte view beberapa hotel yang ada kt langkawi ni

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa

hotel ni sangat besar dan luas. lokasi Meritus Pelangi Beach Resort & Spa ni terletak di pandai cenang langkawi sangat sesuai untuk yang mencari penginapan yang berhampiran dengan pantai. seperti yang anda dapat lihat pada gambar di bawah. hotel ni betul-betul tepi pantai. lokasi yang amat strategik dan sangat cantik menjadi tumpuan para pelancong dari dalam negara dan juga luar malaysia terutama pada musim cuti umum / cuti sekolah.


antara keistemewaan hotel ni ialah bilik berhadapan pantai, bilik berhadapan dengan tasik, bilik tepi  taman, dan juga bilik tepi kolam. banyak pilihan bilik menanti anda. untuk yang inginkan suasa romantik dan tenang jangan lupa datang sini ye.  sangat sesuai untuk yang nak berbulan madu / honeymoon. 

selain dari bilik, hotel ini menyediakan banyak kemudahan untuk pera pelanggannya. antaranya Wi-Fi percuma,  akses kerusi roda, pembantu hotel 24jam, dan restoran.untuk lebih detail tentang hotel ni anda boleh rujuk wabsite hotel di sini

 dengan keadaan hotel yang semewah ini anda rasa berapa harga untuk 1 malam menginap di sini?? anda nak tahu harga dan kekosongan bilik di hotel ni? boleh klik disini >>>> http://go.mfzhotel.com/   

Bayview Hotel


seterusnya kita view salah satu  hotel kt tengah pekan kuah pulak. nama hotel ni Bayview Hotel.. lokasi hotel ni terletak di pekan kuah. tak jauh dari jeti kuah, dalam 5 minit je perjalanan dari jeti. lokasinya yang strategik menjadi salah satu daya tarikan hotel ni. 

hotel ni juga mempunyai 282 bilik untuk tetamunya. besar jugak lah kan hotel ni.. biliknya  dilengkapi dengan kemudahan seperti tv berastro, aircond, peti sejuk, meja menulis dan macam-macam lagi lah.. anda boleh rujuk websit hotel untuk lebih detail tentang hotel bay view ni di sini ...

kadar sewa bilik ni agak-agak bape ye??? kadar sewa dia mengikut jenis bilik dan masa. kalau bilik yang executive yang mengadap laut mestilah lagi mahal berbanding dengan bilik yang lain. ada boleh semak harga kt sini ye >>>>go.mfzhotel.com 



Green Village

akhir skali kte view 1 hotel yang agak bajet atau murah sikit kt langkawi ni. nama di beri GREEN VILLAGE.. terletak di Pantai Tengah, Langkawi kira-kira 500 meter dari pantai. perjalanan dari pekan kuah ke hotel ni mengambil masa dalam 30minit. 

hotel ni mempunyai 26bilik. bilik-bilik di hotel ni tak kurang hebatnya walaupun harganya agak bajet.. bilik nya lengkap dengan katil queen, katil single, penghawa dingin/aircond dan biliknya mengadap kolam renang. jadinya, bangun je dari tidur boleh terus terjun kolam.. 😊 untuk lebih detail tentang hotel ni boleh rujuk website hotel ni di sini 

jadi sapa2 yang nak chek harga / nak sewa bilik di hotel ni boleh rujuk sini ye>>>> http://go.mfzhotel.com/


banyak lagi hotel di langkawi ni.. anda boleh pilih sendiri mengikut kesesuaian masing-masing. jadi rancang percutian anda sebaik mungkin. selamat bercuti

SEBARANG PERTANYAAN MENGENAI HOMESTAY
SMS / WHATSAPP / TELEGRAM

FAUZI: 016-9454669
FAUZI: 016-9454669
FAUZI: 016-9454669










No comments:

Post a Comment

kedai makan malam di langkawi

Assalamualaikum... hai semua... lame tak bersua... harini rasa nak berkongsi 2 tempat makan yang agak best di Pulau Langkawi pada waktu mal...